Руските окупационни сили са извели незаконно около 20 000 украински деца

...
Руските окупационни сили са извели незаконно около 20 000 украински деца
Коментари Харесай

Киев: Русия е извела 20 000 деца от окупираните територии в Украйна

Руските окупационни сили са извели нелегално към 20 000 украински деца от окупираните от тях територии на Украйна, сподели ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак, представен на уеб страницата на президентската канцелария. Ермак е приказвал с британската правозащитничка Амал Клуни. 

„ Само по публични данни минимум 20 000 деца са били принудително изведени от съветските военни от краткотрайно окупираните територии, отделени от родителите им и наложително трансферирани в съветски фамилии, до момента в който родителите им не са знаели къде са децата им и какво се случва с тях “, сподели Ермак.

Той добави, че е значимо да се върнат депортираните деца в родината им и да бъдат осъдени „ съветските нарушители “.

„ Ние имаме намерение да разработим нови механизми за отбрана на правата на децата, наказване на отговорните и попречване на закононарушения против деца в бъдеще “, акцентира Ермак.

Днес Микола Кулеба, изпълнителен шеф на благотворителната асоциация „ Спасете Украйна “, сподели, че още 31 деца от тези, които са били депортирани от окупираните територии от съветските окупатори, са се върнали в Украйна.

На 17 март Международният углавен съд в Хага издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин и комисаря на съветския президент по правата на детето Мария Львова-Белова. Те са обвинени в нелегално депортиране на деца от окупираните райони на Украйна в Русия.

По-рано се знаеше за 16 хиляди украински деца, отведени от окупаторите в Русия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР